KLEDING, ABS ENZ

JOUW VEILIGHEID GAAT BOVEN ALLES!

Kleding

Voor ons is motorrijden een passie die we graag met jou delen. Wij willen jou graag op een veilige manier van het motoravontuur laten genieten. Voor iedereen hebben wij een motorjack, motorbroek, handschoenen, en een goedpassende helm klaarliggen om beschermd op de motor te klimmen. Gedurende jouw hele opleiding mag je gratis gebruik maken van onze kleding. Wel adviseren we i.v.m hygiene met eigen handschoenen en eigen schoenen te lessen. De schoenen moeten stevig zijn en de enkel bedekken. Handschoenen zijn op de rijschool verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.

Daarnaast hebben wij geinvesteerd in motoren met handvatverwarming en ABS. Handvatverwarming om het reactievermogen van de handen zo optimaal mogelijk te houden tijdens wat kouder weer.

ABS

Onze lesmotoren zijn uitgerust met ABS zodat de wielen tijdens een noodstop niet kunnen blokkeren. Tijdens het instructieonderdeel remmen zal de ABS uitvoerig aan bod komen. We leren je niet het ABS systeem te gebruiken, maar deze als back up te hebben op het moment dat het dreigt mis te gaan.

Gehoorbescherming

Als gepassioneerde motorrijders willen we je graag bewust maken van een belangrijk aspect van motorrijden: gehoorbeschadiging. Hoewel we allemaal genieten van het geluid van onze krachtige motoren, kan langdurige blootstelling aan het geluid op de lange termijn ernstige gehoorproblemen veroorzaken.

Het gebruik van oordoppen tijdens het motorrijden is geen teken van zwakte of minder passie voor de sport. Het is juist een verstandige keuze om je gehoor te beschermen, zodat je nog vele jaren kunt blijven genieten van het geluid en de vrijheid van motorrijden. Wij adviseren je dus oordoppen te gebruiken tijdens de rijlessen. Deze moet je zelf aanschaffen.

 

Juridisch bestuurder

Bij motorrijles en bromfietsrijles ben je zelf juridisch bestuurder en verantwoordelijk voor je eigen gedragingen. Dit is bij wet bepaald in het rijbewijsregelement. Het volgen van de praktijk rijopleiding geschiedt dus geheel op eigen risico.

A fast road through beautiful countryside.
motorrijles
motorrijles

Rijschool Roy
stelt zich ten doel de passie van het
motoravontuur voor elke
(aspirant) motorrijder beschikbaar te maken...

 

In onze filosofie staan
vaardigheden, attitude en inzicht centraal,
hetgeen resulteert in
veran
twoord rijgedrag...

 

Dit vormt de basis om optimaal te
genieten van het gevoel van vrijheid...