3 Daagse motorreis door de bergen

Nog nooit in de bergen gereden met de motor? Te weinig vertrouwen met haarspeldbochten, blinde bochten, hellingen en stijgen of dalen?
Een mooie motorreis door de bergen maken maken mét rijvaardigheidstraining?

Dan is deze motorreis uitermate geschikt voor jou!

  • 3 dagen schitterend motorrijden én leren tegelijk!
  • Stapsgewijs alle bergtechnieken beheersen en toepassen
  • Max. 6 deelnemers per instructeur
  • Voortdurend persoonlijke aandacht

Een motorreis door de bergen, over steile kronkelige bergwegen met talloze bochten en eindeloze vergezichten; voor veel motorrijders is het de ultieme droom. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. Maar dit is nog een hele uitdaging! En soms verre van ontspannen met stijgen en dalen, schuine hellingen, blinde bochten en haarspeldbochten.

Heb je net je motorrijbewijs gehaald? En wil je graag weten wat je precies moet doen om veilig op je motor door de bergen te toeren? Dan is een stukje rijvaardigheidstraining bij een motorreis door de bergen best handig.

Heb je al wél eens een bergtocht op de motor gemaakt, dan is er vast wel eens een spannend moment geweest waarna je dacht: deze handeling had veel beter gekund. Bijvoorbeeld bij het nemen van een scherpe haarspeldbocht of blinde bochten. Ook dan is dit interessant!

Motorrijden In De Bergen 1 1
MK DeRijder 21620 044

Mooie uitdagende routes

We hebben speciaal voor deze motorreis door de bergen mooie en uitdagende routes uitgekozen om alle aspecten van het rijden in de bergen stapsgewijs onder de knie te krijgen. Deze (extra) vaardigheden die je tijdens dit weekend leert, komen uiteraard ook goed van pas als je weer in Nederland op de motor stapt.

Training Beter In De Bergen HOTEL 11 1536x1024
MK DeRijder 21620 048

Hoe ziet het weekend eruit?

Dag 1:

Hoogteverschillen en blinde bochten (reisafstand ca. 220km).

We verzamelen op vrijdagochtend in Kerkrade. Deze eerste dag staat in het teken van het rijden met Hoogteverschillen en door blinde bochten. We starten met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden en bergtechnieken op te frissen. Ook enkele aandachtspunten voor stilstaan en parkeren in de bergen komen aan de orde.

Dan vertrekken we richting het hotel in Waldbreitbach. Direct na Aachen rijden we via de Eifel over secundaire wegen. De moeilijkheidsgraad bouwt rustig op, maar de route is vanaf de eerste meters om te smullen! Alle aspecten van het rijden met hoogteverschillen en blinde bochten komen aan de orde terwijl je een heerlijke motortoer aan het maken bent.

We stoppen tijdig om te tanken, de benen te strekken en te lunchen. Bij aankomst in het hotel is er tijd om op te frissen en aansluitend volgt een heerlijk diner. Liefhebbers kunnen gratis gebruik maken van de wellnessruimte met sauna en stoombad. Meer over het hotel lees je later.

Dag 2:

"Haarspeld" dag (reisafstand ca. 240km)

Zaterdag is onze haarspeld dag en staat zoals je verwacht in het teken van haarspeldbochten!

Na een uitgebreid ontbijtbuffet starten we met oefeningen op een afgesloten terrein om de voertuigvaardigheden specifiek voor haarspeldbochten aan te scherpen. Aansluitend rijden we een route specifiek afgestemd om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Na de lunch rijden we een mooie route waarin alle geleerde technieken ruimschoots aan de orde komen. Terug bij het hotel is er gelegenheid om na te praten met een drankje, lekker op te frissen en aansluitend wacht er een heerlijk diner op ons. Ook vandaag is er natuurlijk tijd om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 3:

Herhaling van de technieken (reisafstand ca. 250km)

Na wederom een heerlijk ontbijtbuffet vertrekken we op zondag voor de route terug richting Nederland via het Westerwald en de Eifel. Ook vandaag komen alle technieken aan de orde tijdens deze prachtige route!

We stoppen tijdig om de benen te strekken en te lunchen. Terug in Kerkrade eindigt de reis eind van de middag. Daar sluiten we het motorweekend af en kan iedereen zijn eigen weg vervolgen.

MK DeRijder 21620 045

De locatie

De locatie in Waldbreitbach (Duitsland)

Tijdens deze motorreis in de bergen verblijven we in het luxe 3-sterren hotel Zur Post in Waldbreitbach. Een prachtig vakwerk-dorp in het idyllische Wiedtal. Meer informatie over het hotel tref je op www.hotelzurpost.de.

We verblijven 2 nachten in een luxe 2-persoonskamer met eigen douche, toilet en Wifi. We genieten elke dag van het uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen diner. We kunnen gebruik maken van de van sauna en stoombad. ’s Avonds zetten we onze motoren veilig in de garage.

Training Beter In De Bergen HOTEL 3

Voor wie?

We verwachten dat je je onder normale omstandigheden vertrouwd voelt met motorrijden en vlot door het verkeer kunt bewegen. Om deel te kunnen nemen moet je in het bezit zijn van een geldig motorrijbewijs en een eigen, in technisch goede staat verkerende motor. Deze is voorzien van een goedgekeurde uitlaat, en heeft geen zijspan en/of aanhanger.

Kosten?

De kosten voor de 3 daagse opleiding komen op € 359,- per motorfiets. Een duopassagier kan gratis meerijden.
De hotelkosten komen op €141,- per persoon. Slaap je liever in een 1-persoonskamer? Dat kan natuurlijk, met een toeslag van €15,- per nacht. Deze betaling doe je zelf direct bij het hotel. Geen verborgen marges die het (te) kostbaar maken!

Niet inbegrepen zijn de lunches, drankjes en de kosten voor je voertuig.

Bel voor beschikbare data naar de rijschool via 0497535831

MOTORREIS INCL TRAINING

Rijschool Roy
stelt zich ten doel de passie van het
motoravontuur voor elke
(aspirant) motorrijder beschikbaar te maken...

 

In onze filosofie staan
vaardigheden, attitude en inzicht centraal,
hetgeen resulteert in
veran
twoord rijgedrag...

 

Dit vormt de basis om optimaal te
genieten van het gevoel van vrijheid...