E ACHTER B RIJBEWIJS IN 1 DAG

E Achter B 1

Je mag niet met elke aanhangwagen achter je auto rijden. Voor grote zware aanhangwagens moet je een speciaal rijbewijs hebben: E achter B. Rijbewijs BE draait vooral om specifieke vaardigheden. Je leert om bewust om te gaan met de afwijkingen die het rijden van zo'n combinatie met zich meebrengt. Wil jij leren rijden met aanhangwagen en examen doen voor E achter B? Meld je dan vandaag nog aan voor een rijopleiding E achter B bij Rijschool Roy.

Bij Rijschool Roy kun je E achter B al binnen één dag halen. Je krijgt op die dag een 6 uur durende rijles en doet daarna examen. De rijlessen bestaan voor een deel uit bijzondere verrichtingen en ook uit verkeersdeelname. Alles wordt stap voor stap uitgelegd zodat je het voertuig met aanhangwagen beheerst. Heb jij al veel ervaring met het rijden van een grotere combinatie dan kun je eventueel de intake achterwege laten. Dit gaat in overleg met de rijschool.

Wij zijn trots dat ruim 90% van onze kandidaten de 1e keer slaagt voor het E achter B rijbewijs!

Tijdens de rijopleiding E achter B maken we je bewust van allerlei zaken waarmee je rekening moet houden. Onder andere de volgende zaken komen aan bod:

-De omvang
-Gering accelaratievermogen
-Grotere massa en langere remweg
-Inlopen en uitzwenken van de achterzijde van  de aanhangwagen bij bochten
-Beperkt gezichtsveld
-Kantelgevaar

Vanzelfsprekend horen ook de nodige bijzondere verrichtingen bij het rijbewijs E achter B. Je moet de volgende kunnen uitvoeren:

-Achteruitrijden in rechte lijnen en stoppen op  aangegeven plaats
-Achteruitrijden van aangegeven bochten
-Achteruitrijden in garage/inrit of naar een laadplaats
-Keren d.m.v. steken met gebruikmaking van een zijstraat
-Keren d.m.v. een halve draai

Dagopleiding

€ 649,- incl. BTW

  • Incl. praktijkexamen

Intake (rijvaardigheid)

€ 97,50

  • 1,5 uur

Eigen verklaring CBR

Zelf indienen

Alle prijzen zijn inclusief BTW. Als je de opleiding uit zakelijk oogpunt volgt kun je de BTW terugvorderen. Ook zijn de kosten in dat geval aftrekbaar voor de belasting.

Losse lesprijzen 2022
Losse les 60 minuten€ 70,-
Praktijkexamen€ 255,-
Herexamen€ 255,-
CaravantrainingOp aanvraag

Kies een datum voor jouw opleiding!

Wil jij direct een datum kiezen voor je dagopleiding dan kun je hieronder aangeven welke datum jouw voorkeur heeft. Verzend dit formulier met aangevinkte datum. Daarnaast vul je ook nog het aanmeldformulier in via de gele knop AANMELDEN. Op deze manier hebben wij direct jouw gegevens en nemen we direct contact met je op om de opleiding vast te leggen.

Wil je nog geen datum kiezen maar jezelf wel aanmelden dan gebruik je alleen de gele aanmeldknop.

Kies een datum dagopleiding E achter B

Kies een datum dagopleiding E achter B

Keuzerondjes
E Achter B