Openbare weg - Bochtentraining (1 dag)

Rijden door bochten; voor veel motorrijders is dit waar motorrijden om draait. Maar veel motorrijders vinden het rijden van bochten ook spannend en daardoor is het ook vaak heel intensief. In dit geval is deze 1-daagse Bochten training met de motor wat voor jou!

Motorrijden is een veeleisende sport. Een kleine stuurfout kan leiden tot serieuze verwondingen. Veel valpartijen hadden voorkomen kunnen worden als kleine handelingen anders werden verricht. Vaak is het de motorrijder zelf die de motorfiets stoort door een inadequate actie. Hier ligt de kracht van deze cursusdag. Door diep op het menselijk handelen en waarnemingsprocessen in te gaan, maken we je duidelijk wat wel en niet mogelijk is op de motor.

Wat gaan we doen?

We gaan deze cursusdag op pad in Zuid Limburg. Alle onderdelen m.b.t. veilig deelnemen aan het verkeer en het toepassen van de juiste bochtentechniek komen deze dag aan bod. Naast deze onderdelen gaan we ook veel aandacht besteden aan risicoperceptie. We gaan een link leggen tussen het herkennen van gevaar en het omgaan met gevaar. Ongeval vermijdend rijgedrag vloeit als een rode draad door deze opleidingsdag heen. Om veiliger te leren rijden is het belangrijk inzicht te krijgen in de veel voorkomende motorongevallen. Als je immers weet, waar, wanneer een ongeval het grootst is dan kun je de kans op een ongeval al flink verminderen. Dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de vlotheid zal je in deze training ervaren.

Tijdens de rit worden er ook opnames gemaakt zodat je zelf kunt zien wat je doet en wat je verbeterpunten zijn

Na een korte introductie starten we al snel met het rijden van een route vol hindernissen. Tijdens deze rit maken we videobeelden. Bij terugkomst bekijken we deze en bespreken we wat er goed gaat en wat er nog beter kan zodat je in de middag de behandelde feedback direct kunt toepassen. Je zult merken dat je na deze training bochten anders aansnijdt en ook anders op je motor zit.

Maximaal 4 leerlingen per instructeur

Om iedereen maximaal te kunnen begeleiden werken wij in groepjes van niet meer dan 4 personen per instructeur.
De kosten van de openbare weg training bedragen € 249,00 incl. certificaat. De training is incl. lunch. De training start vanuit Maastricht. Eventuele huurmotor bespreekbaar.(Suzuki V-strom)

Deze training is naast de vaststaande datums ook op aanvraag te boeken, b.v. alleen of met een stel vrienden/motorclub.

Houd voor ogen dat de beloning groter is dan de geïnvesteerde moeite: Meer plezier in het motorrijden en een betere veiligheid!

  • Cursusduur: 1 hele dag incl. lunch
  • Kosten: € 249,-
  • Training op eigen motor
  • Cursusdata in overleg
  • Cursus vindt plaats in groep van 4 personen
  • Training wordt gegeven door WRM en KNMV gecertificeerde instructeurs
  • Training start vanuit Maastricht

Heb je interesse? Vul dan via bovenstaande knop het formulier in. Roy neemt dan z.s.m contact met je op om alles door te spreken en een planning te maken

Bikers on mountainous highway, biker on the road in sunset light riding on curve road pass across Alpine mountains, extreme lifestyle, freedom concept. Austria, Alps
motorrijden limburg
BCMV3747
DUWU7988
Bikers on the highway, freedom concept
Motorcyclist with helmet in hand goes to his chopper, back view. Vintage bike, biker and his motorcycle, freedom lifestyle, biking

Rijschool Roy
stelt zich ten doel de passie van het
motoravontuur voor elke
(aspirant) motorrijder beschikbaar te maken...

 

In onze filosofie staan
vaardigheden, attitude en inzicht centraal,
hetgeen resulteert in
veran
twoord rijgedrag...

 

Dit vormt de basis om optimaal te
genieten van het gevoel van vrijheid...