Motorrijles

Rijschool Roy: Specialist in motoropleidingen

Het motoropleidingscentrum van Rijschool Roy heeft de allerhoogste certificeringen van de KNMV. Dat betekent rijles op het hoogste nivo. Hier onder vind je alle info met betrekking tot het behalen van je motorrijbewijs.

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen 

 • Deel 1 AVB: Voertuigbeheersing (12 bijzondere verrichtingen). Dit is het examen bijzondere verrichtingen. In totaal moet je 12 bijz. verrichtingen beheersen. De uitslag van dit examen is 1 jaar geldig. Je kunt dit examen afleggen zonder theorie certificaat. Het bezit van een autorijbewijs is voldoende.
   
 • Deel 2 AVD: Verkeersdeelname (traject voor het leren rijden in het verkeer)  Dit examen mag je pas afleggen als je geslaagd bent voor de theorie en het examen AVB. Tijdens deel 2 is het mogelijk een dag Limburg te plannen. Hiermee versnel je de opleiding aanzienlijk.
   
 • Theorie certificaat motor. Deze moet in bezit zijn voor het examen verkeersdeelneming. Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je dit certificaat halen voor je met een motoropleiding start. Je mag vanaf 17 jaar theorie halen. Het certificaat is 1,5 jaar geldig.

Tempo en lesplanning.

Rijschool Roy werkt het liefst met lesblokken van 2 uur. Dit geeft aanzienlijk meer rendement dan blokken van 1 uur. Daarnaast kun je ook lesblokken van 3 of 4 uur laten plannen om je opleiding aanzienlijk te versnellen. Wil jij snel je rijbewijs halen? Neem dan contact met ons op. Er zijn al opleidingen vanaf 6 dagen. Rijschool Roy verzorgt motorrijlessen tussen 's morgens 8.00 en 's avonds 22.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 17.00 uur. Ook op zondag zijn er mogelijkheden om lessen te volgen tussen 8.00 en 14.00 uur.

Ons team bestaat uit 8 motorinstructeurs zodat we zeer ruime mogelijkheden hebben om lessen te plannen. Er zijn al opleidingen mogelijk vanaf 6 dagen!

Lesmotoren: Suzuki V Strom, KTM en motorscooter

Het lesmotorarsenaal bestaat uit 7 lesmotoren van het merk Suzuki (V Strom 650). Met zijn ultieme zitcomfort uiterst goede wendbaarheid is de Suzuki V Strom de ideale lesmotor! Onze motorvloot is in maart 2019 volledig vernieuwd!
Voor de wat jongere leerlingen die vallen in categorie A1 (18-20 jaar) hebben wij een KTM Duke 125cc klaar staan. Daarnaast hebben we een motorscooter Kawasaki i 300 (in de a2 categorie), voor de leerlingen die graag een motorscooterrijbewijs gaan halen. Uiteraard verzorgen we motorrijlessen in alle categorieen. (A1, A2 en A)

Ook verlaagde lesmotoren

Voor de wat kleinere mensen hebben we speciaal verlaagde lesmotoren zodat het ook voor hen mogelijk is motorrijlessen te volgen.

Gratis gebruik kleding

We willen jou graag op een veilige manier laten genieten van het motoravontuur. Voor iedere cursist ligt er een motorbroek, motorjack, handschoenen, laarzen en goedpassende helm klaar.

Najaar- en winterperiode

Voor de winter is er speciale winterkleding aanwezig. Verder zijn alle motoren uitgerust met handvatverwarming zodat je met koud weer geen koude handen krijgt. In het najaars- en winterseizoen kun je ook prima lessen volgen. Het is zelfs een uitstekend leermoment omdat je dan onder alle omstandigheden leert rijden. Het spreekt voor zich dat wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten we niet de weg op gaan met de motor. Jouw veiligheid gaat boven alles! Veel mensen starten in deze periode met het volgen van rijlessen zodat ze dan bij de eerste zonnestralen zelf op de motor kunnen stappen!

Regelgeving voor het motorrijbewijs? Code 80 enz

De leeftijd om examen te doen voor de zware categorie A is verlaagd naar 21 jaar. Wanneer je het rijbewijs haalt voor je 24e dan krijg je op je rijbewijs een code. Code 80. Deze vervalt 2 jaar na behalen A rijbewijs of als je eerder 24 wordt. Je mag vanaf dat moment een zware motor rijden. Opnieuw examen doen is niet nodig. Wel moet je bij de gemeente een nieuw rijbewijs aanvragen.​

Met een code 80 rijbewijs mag je rijden op:

 • Lichte motor A1
 • Middelzware motor A2
 • 3  wielig motorrijtuig

  ​Meer info over alle categorie indelingen vind je hier

  Meer info over onze rijopleiding motor? Neem dan contact met ons op

.

  

 

 

Try out Motor

Wil jij ervaren hoe het is om te genieten van het motoravontuur of wil je dit iemand kado geven? Denk dan eens aan een Try Out Motor. Gedurende een 1,5 uur durende les gaan we je kennis laten maken met het motorrijden. Wij zorgen voor een passende outfit. Voor deelname aan de try out moet je in bezit zijn van een autorijbewijs of theoriecertificaat. (motor)

Wil je graag iemand verrassen met een try out vraag dan naar onze try out kadobon.

De try out kost € 57,50,-

Meld je aan voor een try-out motorrijles!

Aanmelden motor try-out


Kadobon try out motor € 55,-