Veelgestelde vragen voor motorrijles

Motorrijles

 

Op wat voor motor krijg ik rijles bij Rijschool Roy?

We hebben verschillende motoren, waaronder de Yamaha XJ6, KTM en de Harley Davidson Forty Eight (1200 cc). Verder hebben we voor de categorie A1 een KTM 125cc Duke. Sommige motoren zijn verlaagd. Ook als je wat kleiner bent kun je dus rijles volgen.

Heb ik motorkleding nodig om motorrijles te volgen bij Rijschool Roy?

Nee, je hoeft niet per se je eigen motorkleding te hebben. Je mag bij ons een motorjack, motorbroek, handschoenen, helm, laarzen en regenkleding lenen om te gebruiken tijdens de motorrijles.

Geven jullie ook motorrijles bij slecht weer?

In Nederland is het soms koud en nat. Tenzij de weersomstandigheden echt onveilig zijn, gaan de lessen gewoon door. Je mag altijd regenkleding van ons lenen voor tijdens je motorrijles. Daarnaast hebben de meeste van onze lesmotoren handvatverwarming. Zo heb je met koud weer toch warme handen en heb je voldoende reactie vermogen. Verder zijn onze motoren voorzien van ABS zodat de wielen tijdens een noodstop niet kunnen blokkeren.

Kan ik ook lessen volgen op een Harley Davidson?

Ja dit is mogelijk. De Harley Davidson Forty Eight 1200cc staat voor je klaar om op te gaan lessen. Deze motor valt in de zware categorie. Dat betekent dat je minimaal 24 jaar oud moet zijn om hiervan gebruik te mogen maken.

 

Ik wil graag een automaat motorrijbewijs halen. Kan dat ook?

Jazeker, we hebben ook een automaat (scooter) staan. Als je examen doet op deze motor mag je na het behalen van je rijbewijs alleen automaat of motorscooter rijden. Geef dit aan als je je aanmeldt voor motorrijles.

Hoe lang duurt een rijles (motor)?

Een losse les duurt 60 minuten. Maar meestal werken wij met lesblokken van 2 uur. Om je opleiding te versnellen kun je ook 3 of 4 aaneengesloten uren plannen. In het traject verkeersdeelneming is het ook mogelijk een hele dag te plannen waar we naar Limburg gaan.

Wat is het gemiddeld aantal lessen dat ik nodig heb?

Hierover kunnen we weinig zinnigs zeggen, dat verschilt heel erg per persoon. Bij motorrijles zijn er heel veel factoren die een rol spelen. Heb je al rijervaring (bijvoorbeeld door een schakelbrommer)? Heb je al een autorijbewijs? En heb je überhaupt aanleg voor het motorrijden?

Hebben jullie pakketten voor motorrijles?

Rijschool Roy werkt met een startpakket. Dit omdat we vooraf nooit precies kunnen zeggen hoeveel uren we gaan gebruiken. In dit startpakket zitten 12 uur rijles, het AVB examen en het AVD examen. Na het startpakket gaan we door met losse lessen. De lessen kun je op de rijschool afrekenen middels een pin apparaat.

Is Rijschool Roy Bovag en KNMV gecertificeerd?

Ja, onze motorrijschool heeft zelfs de allerhoogste certificering gekregen van Bovag. Verder heeft de KNMV ons ook de hoogste certificering gegeven.

Zijn de motorinstructeurs van Rijschool Roy gecertificeerd?

Onze instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en worden geregeld bijgeschoold. Ze zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op verkeersgebied.
 

Geven jullie ook motorrijles bij bijzondere omstandigheden of aan mensen met beperkingen?

Een aantal instructeurs van Rijschool Roy heeft zich gespecialiseerd in motorrijles geven aan leerlingen met bijvoorbeeld autisme, Asperger, PDD NOS of ADHD.

Ik heb faalangst. Kan ik motorrijles volgen bij Rijschool Roy?

Ja, we hebben instructeurs die ervaring hebben in het omgaan met faalangst.

Kan ik persoonlijk kennismaken met jullie?

Ja, als je graag kennis wilt maken dan plannen we een intakegesprek. Je kunt online een intakegesprek aanvragen of bellen naar 0497-535831.

Hoe lang is de uitslag van mijn AVB examen geldig?

Deze uitslag is een jaar geldig. Dat betekent dus dat je binnen een jaar je examen in het verkeer moet afleggen.

Theorie motor

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?

Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Ik heb moeite met leren. Kunnen jullie me helpen met de theorie?

Ja, als je het moeilijk vindt om de theorie voor je motorrijbewijs te leren helpen we je daar graag bij. Neem contact met ons op en we maken een plan van aanpak voor je.

 

Help! Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden.
Geen probleem, neem contact met ons op. We geven graag antwoord op je vragen.