Het theoriecertificaat voor de motor

Theoriecertificaat

Deze moet in je bezit zijn voor het examen AVD. (verkeersdeelneming). Heb je nog geen autorijbewijs dan moet je dit certificaat al hebben voor je gaat beginnen met motorrijlessen. Je mag vanaf 17 jaar theorie examen doen. Het certificaat is 1,5 jaar geldig. Op de rijschool kun je theoriemateriaal aanschaffen voor de theoriestudie.

Theorie examen

Het theorie examen boek je zelf via www.cbr.nl. Hiervoor heb je een digiDcode nodig. Het is ook mogelijk via de rijschool een theorieexamen te boeken. Dit is iets duurder dan dat je zelf boekt. De rijschool kan reserveren zonder digiDcode.

Introductiefilmpje theorie examen vanaf september 2014 nieuwe stijl

Examentraining voor je theorie (motor)

Bij Rijschool Roy helpen we je graag om je theorie te halen. Bijvoorbeeld door gratis examentraining, waarin je onder andere proefexamens maakt. Dit doen we op precies dezelfde manier als bij het CBR, waar je uiteindelijk examen doet. Na afloop bespreken we alle vragen zodat je kunt leren van eventuele fouten.

 

Heb je moeite met leren?

Theorie leren gaat niet iedereen even makkelijk af. Als jij hier ook moeite mee hebt willen we je graag helpen. We kunnen je op verschillende manieren helpen om de theorie te leren. Individuele theorieles behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Als je contact met ons opneemt bespreken we de mogelijkheden met je.

Is het voor jou niet mogelijk een klassikaal theorieexamen te doen omdat je bepaalde beperkingen hebt waardoor je meer bedenktijd nodig hebt? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een individueel theorieexamen.

Meer info over je motoropleiding?