Veel gestelde vragen bromfiets

Hoe gaat het praktijkexamen?

Nadat je het theoriecertificaat hebt behaald kun je op voor het praktijkexamen. Hierbij maak je een rit van 30 tot 40 minuten waarbij een examinator achter je aanrijdt. De examinator kijkt of je de bromfiets beheerst, of je de verkeersregels goed toepast en hoe je omgaat met het overige verkeer. Je moet 16 jaar zijn om examen te doen. Tijdens de rijlessen bereiden we je voor op het praktijkexamen. Je maakt gebruik van een bromfiets van de rijschool.

Op wat voor bromfiets krijg ik les bij Rijschool Roy?

We geven bromfietsrijles op een Peugeot Speedfight scooter. Als je wat kleiner bent hebben we ook nog een wat kleinere scooter, een Piaggio Zip. Op deze brommers kan iedereen makkelijk en comfortabel praktijklessen volgen en examen doen.

Moet ik ook een eigen verklaring indienen om mijn bromfietsrijbewijs te halen?

Nee dit is niet nodig voor een bromfietsrijbewijs. Wel voor andere categorieën.

 

Ik heb mijn bromfietsrijbewijs bij jullie gehaald en nu wil ik ook autorijlessen bij Rijschool Roy nemen. Kan ik rekenen op korting?

Ja, want we vinden het heel fijn dat je weer naar ons terugkomt! Als je na het behalen van je bromfietsrijbewijs ook je autorijbewijs bij ons haalt, dan krijg je €50,- korting op een Start & Go Pakketopleiding. Deze korting is niet te combineren met andere kortingsacties. Wanneer er op dat moment een actie is waarbij je meer korting krijgt dan € 50,- dan krijg je de hoogste korting. Ze worden dus niet bij elkaar opgeteld.

Vanaf wanneer kan ik beginnen met de theorie voor mijn bromfietsrijbewijs?

Je mag je theoriecertificaat halen vanaf 15,5 jaar. Je hebt dan voldoende tijd om de theorie voor je 16de verjaardag te halen. Als je slaagt krijg je een theoriecertificaat en dat is 18 maanden geldig.


 

Verzorgen jullie ook trainingen voor theorie?

We organiseren regelmatig theorie examentrainingen in ons klaslokaal. We gaan dan examens oefenen en alles wat je fout beantwoordt toelichten. Ook kun je hier terecht voor vragen die je hebt over de theorie. Je kunt gratis meedoen aan deze trainingen als je bij ons ingeschreven staat voor praktijk.

Ik heb moeite met leren. Kan ik toch theorie voor de bromfiets halen?

Absoluut. Als je het bij ons aangeeft kunnen we eventueel een plan met je maken. Zo weet je zeker dat je je theorie begrijpt en slaagt voor je theorie-examen. We hebben hier veel ervaring mee. De mogelijkheid bestaat ook om een aangepast individueel examen te doen. Dit wordt mondeling afgenomen en je krijgt iets meer bedenktijd dan tijdens het reguliere theorie-examen bij het CBR. Wij kunnen een individueel examen voor je aanvragen, de kosten hiervan zijn € 98,-.

Mijn vraag is nog niet beantwoord. Neem contact met mij op