Gratis bromfiets theorie examentraining

Theoriestudie en examen

Voordat je mag deelnemen aan het praktijkgedeelte moet je in bezit zijn van een theoriecertificaat. Je kunt het theoriecertificaat al halen vanaf 15,5 jaar. Je hebt dan ruim de tijd voor je 16e verjaardag je theorie te halen. Het theorie examen kun je zelf reserveren via www.cbr.nl. Je hebt hiervoor een DigiDcode nodig. Je betaalt in dat geval € 31,-. Laat je de rijschool reserveren dan betaal je € 39,50. Let op dat wel reserveert op de site van het CBR. Er zijn diverse sites in omloop die zich voordoen als het CBR. Je betaalt in dit geval onnodig teveel geld voor theorie examen. Reserveer jij zelf je theorie let dus op dat je echt op www.cbr.nl zit.

Om de theoriestof te bestuderen heb je een recent theorieboekje nodig en iets waarmee je examens kunt oefenen. Op de rijschool kun je deze theoriematerialen aanschaffen. Ga je via iemand spullen lenen of haal je de boeken in de bibliotheek kijk dan goed of het geen verouderd materiaal is.

Introductiefilmpje theorie examen nieuwe stijl vanaf september 2014

 

Moeilijk lerend?

Ben jij moeilijk lerend geef dit dan aan. We kunnen samen met jou een plan maken voor jouw theorieopleiding. Rijschool Roy heeft de specialisten in huis om ervoor te zorgen dat ook het theoriegedeelte met succes doorlopen wordt.

Individueel theorie examen doen

Naast het gewone klassikale theorie examen is er een mogelijkheid om een aangepast individueel theorie examen te doen bij het CBR (1 op 1). Dit examen is speciaal voor leerlingen die om wat voor reden dan ook extra tijd en een andere aanpak nodig hebben.

Grote voordeel is dat er meer bedenktijd is waardoor de leerling meer tijd krijgt de vraag rustig te verwerken voor er antwoord gegegeven moet worden. Dit examen kan alleen via de rijschool geboekt worden omdat er een speciale aanvraag voor gedaan moet worden.

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de veel gestelde vragen

Gratis theorie examentrainingen op de rijschool

Iedere leerling die bij Rijschool Roy staat ingeschreven voor het praktijkgedeelte bromfiets mag gratis deelnemen aan de theorie examentraining sessies. Deze zijn gemiddeld om de 3 weken op zaterdagochtend. Ook wordt deze training soms in de schoolvakantie gepland.

Tijdens deze training gaan we examens oefenen. Alles wat je niet goed beantwoord gaan we klassikaal bespreken. Ook krijg je de mogelijkheid vragen te stellen over de theorie.
Je moet wel thuis de hele stof al hebben doorgenomen voor je aan deze training mag deelnemen. Het heeft geen zin te komen wanneer je nog niet geleerd hebt!

Klik hier om je aan te melden voor de theorie examentraining.

Klik hier voor de dagen waarop er theorie examentrainingen gegeven worden.