Veel gestelde vragen

Autorijles

Waar geeft Rijschool Roy autorijlessen?
We geven autorijles in Veldhoven, Eindhoven, Steensel, Knegsel, Wintelre, Vessem, Riethoven, Eersel, Aalst en Waalre, Valkenswaard, Best, Son en Breugel, Hapert, Bladel, Hoogeloon, Casteren, Duizel, Bergeijk, Reusel, Westerhoven en Luijksgestel. Ook kunnen we je op school ophalen of afzetten.

In wat voor auto krijg ik rijles bij Rijschool Roy?
We hebben 9 moderne Citroen c3's.. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Standaard gaat het om handgeschakelde auto’s. Wil je liever in een automaat lessen? Geef dit a.u.b. aan als je je aanmeldt voor autorijles. Als je examen doet in een automaat, mag je met je autorijbewijs ook alleen automaat rijden. Tevens is onze automaatlesauto aangepast voor leerlingen met bepaalde handicaps.

Hoe lang duurt een rijles (auto)?
Wanneer je met een lespakket werkt dan werken we normaliter met lesblokken van 100 minuten. Deze kunnen wel gesplitst worden in 2x 50 minuten. Wanneer je gebruik maakt van losse lessen dan maken we gebruik van 50 minuten of 100 minuten.

Wat is het gemiddeld aantal lessen dat ik nodig heb?
De gemiddelde leerling heeft tussen de 40 en 45 uren rijles nodig in Nederland. Deze cijfers zijn afkomstig van Bovag en CBR. Omgerekend in lesblokken van 100 minuten betekent dit dat we gemiddeld rond de 27 lesblokken gebruiken. De één pikt het sneller op, de ander langzaam. Het belangrijkst is dat je goed en veilig leert autorijden. Wij streven ernaar je zo snel mogelijk aan een rijbewijs te helpen.

Hoe betaal ik mijn rijlessen?
Wanneer je een Start & Go Pakketopleiding volgt dan wordt dit pakket in termijnen gefactureerd. Je hoeft dit pakket dus niet in één keer te betalen. Start & Go Pakket 15 wordt in 3 termijnen gefactureerd. Start & Go Pakket 20 en 24 worden in 4 termijnen gefactureerd. Afhankelijk van het lestempo ontvang je de facturen. De facturen kun je per bank of contant betalen. De rijschool geeft de voorkeur aan betaling per bank.

 

Hebben jullie ook pakketten voor autorijles?
Ja, die hebben we. Ga naar de lespakketten voor autorijles.

Kan ik ook losse lessen nemen in plaats van en pakket?
Ja dit is mogelijk. Je betaalt dan alles los. Je bent in vergelijking met een pakket wel iets duurder uit.

Is Rijschool Roy Bovag-gecertificeerd?
Ja, we hebben het Bovag 3-sterren kwaliteitslabel. Dit is de hoogste certificering die een rijschool kan krijgen. We hebben dit certificaat gekregen omdat onze instructeurs, lesvoertuigen, administratie en slagingspercentage van hoog niveau zijn. Een onafhankelijk keuringsinstituut controleert regelmatig of we nog steeds aan alle normen voldoen.

Zijn de instructeurs van Rijschool Roy gecertificeerd?
Onze instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en worden geregeld bijgeschoold. Ze zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op verkeersgebied. Zo zorgen we ervoor je een kwalitatief hoogwaardige rijopleiding volgt.

Geven jullie ook autorijles bij bijzondere omstandigheden of aan mensen met beperkingen?
Een aantal instructeurs van Rijschool Roy heeft zich gespecialiseerd in rijles geven aan leerlingen met autisme, PDD NOS, Asperger en ADHD.

Heb ik mijn eigen vaste instructeur?
Ja je krijgt je eigen vaste instructeur. Echter wanneer er sprake is van (langdurig) ziekte of vakantie krijg je de mogelijkheid om te wisselen van instructeur. Wil je zelf om wat voor reden dan ook wisselen dan is dat uiteraard ook mogelijk.

 

Ik heb faalangst. Kan ik autorijles volgen bij Rijschool Roy?
Ja, een deel van onze instructeurs heeft ervaring in het omgaan met faalangst. Daarnaast zijn er speciale autorijexamens voor leerlingen met faalangst.

Hebben jullie ook instructrices in dienst?
Ja. Je kunt ook rijlessen volgen bij een vrouw.

Nemen jullie mijn autorijlessen op video op?
Standaard nemen we rijlessen niet op. Onze auto’s hebben wel een camerasysteem waarmee we tijdens autorijlessen kunnen filmen (binnen en buiten). Dat gebruiken we soms om leerlingen te laten zien hoe ze deelnemen aan het verkeer en hoe hun kijkgedrag is.

Is het verplicht dat ik via het CBR een machtiging af geef zodat de rijschool mijn rijexamen kan plannen?
Ja dit is verplicht. Zonder machtiging is het voor een rijschool niet mogelijk een examen te boeken of tussentijdse toets te boeken. Je kunt middels je digiDcode via de site van het CBR een machtiging afgeven. Lukt dit niet dan bel je 0900-0210 (servicelijn CBR). Voor vragen over DigiD bel je: 0800-0230435.

Wat is het rijschool registratienummer van Rijschool Roy bij het CBR?
Dat is 0815r8

Kan ik ook persoonlijk kennismaken met jullie?
Ja, als je dat graag wilt dan plannen we een intakegesprek. Je kunt online een intakegesprek aanvragen of bellen naar 0497-535831.
 

Theorie auto

Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?
Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Kan ik ook individueel theorie-examen doen?
Ja, maar alleen als je ook begeleiding hebt gehad van de rijschool en als er speciale redenen zijn waarom je het theorie-examen niet klassikaal kunt doen. Een individueel theorie-examen moet je via Rijschool Roy inplannen. De kosten zijn € 94,-.

Ik heb moeite met leren. Kunnen jullie me helpen met de theorie?
Ja, dat doen we graag. We kunnen samen met jou een plan maken voor je theorie opleiding. We hebben mensen in dienst die heel veel ervaring hebben op dat gebied. Zo haal je zeker je theoriecertificaat. Daarnaast kun je ook een aangepast individueel theorie-examen doen. Hierbij krijg je meer bedenktijd. Daarnaast wordt het niet in een groep afgenomen maar individueel. De aanvraag loopt via ons en de kosten van het individuele theorie-examen zijn € 94,-.

Help! Ik heb nog steeds een vraag!

Geen probleem, neem contact op met ons. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.